אחת הסוגיות הנפוצות ביותר בקרב אנשים שמתכננים לשפץ או לבנות את ביתם היא: עד כמה החימום הריצפתי הוא חסכוני באנרגיה ונוח לשימוש, בהשוואה לשיטות חימום אחרות?
חימום רצפתי כרוך בהנחה של אלמנט חימום מתחת לריצוף, אלמנט חם, כמו מערכת של צינורות, שמעביר חום לחדר באמצעות קרינה אינפרה אדומה והזרמתה. שיטה זו שונה משיטת החימום שנוצר מהזרמה של אוויר. לעומת הרדיאטורים או המזגנים, החימום הריצפתי לא תופס מקום על שטחי הקיר והרצפה. למעשה, חימום ריצפתי מפנה שטח יקר שמאפשר למקם בנוחות מכשירים חשמליים ביתיים העומדים על הרצפה, כמו התנור והגז במטבח או מכונת הכביסה והמייבש בחדר הרחצה. להתייעצות עם טכנאי מכונות כביסה מוסמך.
יתרונות
לפי משרד האנרגיה האמריקאי, לחימום הריצפתי יש מספר יתרונות שאינם מנת חלקם של שיטות אחרות לחימום החדר:
- חימום ריצפתי יעיל יותר מהחימום שמציע הרדיאטור או מכשיר המפזר אוויר חם, כי כשהאנרגיה עוברת מתחת לרצפה, אין אובדן אנרגיה.
- חימום ריצפתי הוא גמיש כי הוא יכול לפעול באמצעות מגוון של מקורות אנרגיה שיכולים להזין את מערכת החימום הריצפתי (וביניהם: גז, נפט, עץ, שמש או שילובים שלהם).
- חימום רצפתי הוא בחירה טובה עבור אנשים הסובלים מאלרגיות חמורות, כי הוא לא יוצר חלקיקים המתפזרים באוויר וגורמים לאלרגיה.
ההיבטים שהופכים את החימום הריצפתי לחסכוני יותר
מספר היבטים בחימום הריצפתי הופכים אותו לחסכוני יותר באנרגיה:
החימום הריצפתי יוצר פיזור חום אחיד על פני כל שטח הרצפה, מחמם את החלק התחתון של החדר ועוטף אתכם בחום שהטמפרטורה הכללית שלו נמוכה יותר, מזו שמפיקה מערכת החימום הקונבנציונלית.רדיאטורים וצורות אחרות של חימום ׳נקודתי׳ מזרימים חום באופן לא יעיל, ולכן הם צריכים לפעול במשך שעות ארוכות כדי להציע רמות חום נוחות. מכשירי החימום הסטנדרטיים מושכים אוויר קר מכל שטח הרצפה ושולחים אוויר חם למעלה, לתקרה, משם האוויר נופל תוך שהוא מחמם את החדר מלמעלה למטה, ויוצר משבי אבק ואלרגנים המסתחררים באוויר. החימום התת רצפתי מעביר חום ביעילות רבה יותר בכ-15% בממוצע מהרדיאטורים הרגילים. את רווחי היעילות ניתן להגדיל באופן משמעותי עם בידוד טוב ועם מערכת חימום מתוכננת היטב.
האם כדאי לי לעבור לחימום ריצפתי?
אם אתם שוקלים לעבור לחימום רצפתי, שימו לב: החלטה שכרוכה בתלישת הרדיאטורים הישנים מהקיר ו/או בהחלפת הריצוף הקיים, עשויה להיות מוגזמת; אבל אם אתם מתחילים כעת בבניית בית חדש או בשיפוץ גדול בדירה, כדאי לשקול התקנה של חימום תת רצפתי.
סוגי החימום הריצפתי
ישנם שני סוגים עיקריים של חימום ריצפתי: חשמלי והידרוני. בסוג החשמלי מתקינים מתחת לריצוף חוטים מחוממים המקרינים חום כלפי מעלה. סוג זה מתאים להתקנה כשמדובר בחדר בודד בבית, כמו בחדר האמבטיה או במטבח. בחימום הידרוני, מתקינים מתחת לריצוף צינורות המעבירים מים מחוממים. יש הטוענים כי שיטה זו מתאימה יותר להתקנה במבנה שנמצא בהליך בנייה, ובאופן כללי היא יעילה יותר אנרגטית.
מאמר זה נכתב בשיתוף אתר אופק אלקטריק למידע נוסף לחצו כאן>>