טיפים ירוקים לחימום הבית שכדאי להכיר
עוד רגע, החורף כאן וזה בדיוק הזמן ליישם את הטיפים המצוינים שלנו, שיעזרו לכם לחסוך כסף על צריכת האנרגיה בחורף וגם לשפר משמעותית את תחושת החמימות שיש בבית באמצעות שמירה על ציוד החימום וגם שדרוגו.
מוכנים? אנחנו מתחילים!
טיפ מס' 1 - תרמוסטט המזגן או התנור
יש להגדיר את התרמוסטט כך שיהיה נמוך ככל האפשר. כלומר שתהיה טמפרטורה נעימה אבל לא לוהטת. אם אתם ישנים עם שמיכה ורוצים שהחימום יפעל, תוכלו להנמיך את הטמפרטורה במעלה או שתיים.
טיפ מס' 2 - ניקוי המסנן
עשו לכם כלל ונקו את המסנן שיש לאמצעי החימום או למזגן אחת לחודש. כמובן שימו לב שאתם מבצעים את הניקוי על פי הוראות היצרן.
טיפ מס' 3 - התקנתם מפזר חום במטבח או בחדר האמבטיה?
בדקו שמפזר החום שהתקנתם הוא יעיל אנרגטית וגם שקט. אם הוא לא כזה, הוא עשוי לבזבז לכם המון חשמל וחבל כי הדבר יתבטא בהוצאה של עשרות שקלים מדי חודש. כמו כן, מומלץ לא לשכוח לכבות את מפזר החום לאחר שסיימתם לבשל או להתקלח.
טיפ מס' 4 - הקפידו על פתיחת הווילונות והתריסים שפונים דרומה
כך תוכלו לאפשר לאור השמש להיכנס אליכם הביתה ולחמם אותו. בלילה, מומלץ לסגור את הכל וזאת על מנת להפחית את בריחת החום מהבית החוצה.
הכירו את טכנולוגיות החימום שיש כיום
יש מגוון של טכנולוגיות שיכולות לסייע לכם בחימום הבית. אלו הן:
-
מערכות סולאריות העושות שימוש באנרגיית השמש לחימום הבית או חימום המים.
-חימום באמצעות חשמל. מדובר על אחת הדרכים הפופולאריות אך מנגד היקרות והבזבזניות.
-כבשים ודודים - אפשר לחמם איתם את הבית, מה שכן הם פחות יעילים אנרגטית.
-חימום באמצעות שימוש באח - מדובר על דרך חסכונית ויעילה לחימום הבית.
-חימום באמצעות רדיאטור על בסיס מים או קיטור - מדובר על טכנולוגיה ישנה יחסית אבל כזאת שעדיין משתמשים בה. היא לא כל כך יעילה שכן לוקח זמן עד שהבית מתחמם.
-חימום באמצעות מקרני חום - יש כל מיני מקרנים. יש כאלה שעובדים על בסיס חשמל, על בסיס מים או על בסיס אנרגיה סולארית. ניתן להתקין אותם ברצפה או בקירות הבית. יש להם יתרונות, כאשר אחד הבולטים הוא חיסכון משמעותי באנרגיה.
-חימום באמצעות תנורי חימום ניידים - אם אתם צריכים חימום נקודתי, הם יעשו את העבודה. אם צריכים חימום לכל הבית, אז מומלץ לשקול התקנה של מערכת הסקה מרכזית.
-חימום רצפתי - פועל על בסיס מים. מדובר על מערכת סגורה של צינורות שבהם עוברים מים חמים. המים הללו מחממים את הרצפה. אין חשש מנזילות וכמו כן יש חיסכון משמעותי בעלויות החשמל.