כמה זמן לוקח לחמם את הבית ?
בהתחשב כי החלל אותו אנו מעונינים לחמם מבודד היטב וסגור על כל דלתיו וחלונותיו. זמן החימום יהיה 1-4 שעות כתלות בשיטת הפריסה גודל החלל המיועד ובטמפרטורה ההתחלתית . במערכות החימום של SUN-HEAT אפשרות לתכנות מתקדם וחכם(קריאת טמפרטורה מדויקת)כך שהשימוש יעשה בהתאם לצרכי הלקוח וללא כל צורך בביזבוז אנרגיה או הפעלת המערכת שלא לצורך .
האם ניתן לחמם חלל עם תקרה גבוהה ?
חימום תת ריצפתי הנו הפיתרון היעיל והחסכוני ביותר לבתים/משרדים עם חלל גבוה . הניצול המקסימאלי של חוק החוק הפיסקאלי(חום עולה מעלה ) והשימוש בבקר טמפרטורה מתקדם.יוצרים טמפרטורות נוחות ונעימות באזור המחיה ולחסכון משמעותי באנרגיה וזמן הצריכה .
האם צריך אמצעי חימום נוסף ?
מערכות החימום של SUN-HEAT מותאמות באופן מוחלט לאקלים הארץ ישראלי, כך שאין צורך בכל מכשיר או אלמנט נוסף לחימום הבית/משרד.
מה קורה בהפסקת חשמל ?
יתרון מרכזי למערכות החימום התת רצפתי חשמלי הנה ניצול סגולתו של החומר . החיפוי על כל סוגיו (מלבד פרקט) אוגר חום בזמן פעולת המערכת,
כך שגם אם ישנה הפסקת חשמל בבית/משרד החום הנעים נשאר לזמן רב .
באיזה שלב של הבניה/שיפוץ יש לתכנן חימום ריצפה ?
מערכת החימום התת ריצפתי חשמלי משפיעה על תכנון מערכות החשמל של הבית/משרד לכן מומלץ לשלבה יחד עם תכנון מערכות החשמל .
האם התקנת המערכת משפיעה על גובה החיפוי ?
מערכות החימום של SUN-HEAT אינן משפיעות על גובה החיפוי, המערכות משתלבות במילוי החול/סומסום כך שאין צורך בשינוי כזה או אחר.
האם אפשר להתקין מתחת לחיפוי עץ/פרקט ?
אין שום בעיה להתקין את מערכות החימום של SUN-HEAT תחת כל סוגי החיפויים. אולם בישראל SUN-HEAT אינה ממליצה להתקין חימום תת רצפתי תחת חיפוי מסוג "פרקט עץ גושני" וזאת עקב רמת הבידוד הגבוה של פרקט מסוג זה, כך שמעבר החום יהיה ארוך יותר .
כמה זמן מתבצעת התקנת מערכת חימום ריצפה ?
בדרך כלל התקנת מערכת חימום תת ריצפתי של SUN-HEAT, תארך בין יום אחד לשלושה, תלוי בגודל הבית/משרד .
האם המערכת יכולה לגרום נזק לחיפוי ?
אין כל חשש לפגיעה בחיפוי בתנאי שהתקנת המערכת מתבצעת ע"י חברה מקצועית ומבוקרת איכות .
מהו ''אפקט הזברה'' במערכות חימום תת ריצפתי ?
פריסת גופי החימום במרחקים גדולים זה מזה (C TO C),גורמת להיווצרות פסים קרים ברצפה.גופי החימום של SUN-HEAT בעלי הספקים 10w-17w למטר רץ כשהמרחקים הנם שווים סביב 5 ס"מ - 8 ס"מ כתלות בהספק למ"ר הרצוי .
שדה אלקטרומגנטי מהו?
כל זרימה של חשמל במכשיר חשמלי כגון: מקרר, מנורת לילה, תנור,מזגן וכו' מייצר שדה אלקטרומגנטי,כלומר שדה חשמלי ושדה מגנטי.
השדה המגנטי : השדה המגנטי הוא שדה כיווני,כלומר,הוא תלוי בכיוון הזרימה. לכן כבל דו גידי המאפשר זרימה בכיוונים מנוגדים מייצר שדה אלקטרומגנטי שקול,אפסי.
השדה החשמלי: גוף החימום מייצר גם שדה חשמלי,אולם לפי החוק הפיסיקאלי(גאוס) "שדה חשמלי בתוך מוליך שווה תמיד לאפס",לכן חובה ומקובל שכבלי החימום יהיו מוקפים שכבת סיכוך,שהיא למעשה,מוליך מוארק העוטף את ליבת החימום וע"י כך מאפס לגמרי את השדה החשמלי.
התקנה צמודת בידוד או צמודת חיפוי במה לבחור?
כדי לבחור באיזו שיטה להתקין את מערכת החימום שרכשת,
עליך לענות על שתי שאלות :
1. אזור אקלים בו מתוכננת התקנת המערכת .
2. ממוצע זמן נוכחות באזור הרצוי לחימום לאורך תקופה של יממה במהלך של חודש .
התקנת צמודת בידוד: גופי החימום מונחים בצמוד לבידוד התרמי ושכבת מדה(בטון רזה), מותקנת מעליה ואז חול/סומסום וחיפוי . ההתקנה מתאימה מאד לאזורים קרים מאד ובעלי נוכחות גבוה באזור המיועד לחימום מעל 18 שעות נוכחות כגון : אזור ירושלים ,צפון הארץ ומשרדים .
התקנת צמודת חיפוי : גופי החימום מותקנים על שכבת החול/סומסום צמודים לחיפוי(ריצוף,פרקט), התקנה מתאימה לאזורי אקלים שאינם נחשבים לקור קיצוני והיא נקראת "החימום המהיר".
כיצד לבחור מערכת חימום תת ריצפתי ?
ישנם בישראל מספר חברות לחימום תת ריצפתי על מנת לבחור את החברה
הטובה ביותר יש להקפיד על מספר אלמנטים חשובים :
1. תקני מוצר .
2.מבנה (חתך) גוף החימום.
3.כיצד החברה מבצעת בקרת איכות בתהליך ההתקנה והפעלת המערכת .
4.בקרי הטמפרטורה - מבנה,קלות הפעלה,חסכון באנרגיה .